Trzymając się starego przysłowia "Na świętego Marcina najlepsza gęsina", nasz Szef Kuchni przygotował dla Państwa wyjątkową kolację degustacyjną w roli głównej właśnie z gęsiną.
Tym razem postanowiliśmy zapewnić Państwu dodatkowe doznania podczas kolacji i połączymy ją z komentowaną degustacją specjalnie wyselekcjonowanych win, o których opowiadać będzie doświadczony sommelier Mateusz Jakuć.
Mateusz, jak sam o sobie mówi na floorze zjadł zęby. Pracę w pierwszej restauracji zaczął jeszcze w szkole, oczywiście o profilu gastronomicznym w 2008 r. Doświadczenie zdobywał w renomowanych restauracjach na Mazurach, a także w Wielkiej Brytanii. Pasją do wina zaraził go przyjaciel w 2015 r. przez 3 lata odpowiadał za selekcję win w 3 restauracjach. Od 2018 roku przeszedł na drugą stronę mocy i zaczął pracę u jednego z czołowych importerów wina w Polsce. Obecnie współpracuje z Vininova. Od 3 lat aktywny członek Stowarzyszenia Sommelirów Polskich.
Po kolacji będzie oczywiście możliwość porozmawiania z Mateuszem i zakupienia w okazyjnych cenach win, które będą mieli Państwo okazję koszotwać podczas kolacji
Cena: 300 zł / os. (kolacja degustacyjna - 6 dań oraz degustacja wina - 6 kieliszków)
Liczba miejsc ograniczona.
menu
aperitif
żołądki gęsie | jabłko | cebulki | demi glace | ziemniak | rzodkiewki
consomme z gęsi | uszka z kaszanką | marchew | śliwki | szczypiorek
intermezzo
pierogi z wątrobą i szyją gesią | żur owsiany | chrzan | brukiew | brukselka
gęś | rokitnik | dynia | por | jarmuż | soczewica
piernik | śliwka | czekolada