Jesienny chłód za oknem zwiastuje, że zbliżamy się do dnia Świętego Marcina. Mamy nadzieję, że tak jak i my czekacie na ten moment z niecierpliwością, bo to oznacza, że do naszego menu zawita gęsina.
Przez cały weekend od 10 do 12 listopada będziecie mogli spróbować dań z gęsiną, przygotowanych przez naszego Szefa Kuchni z okazji tej wyjątkowej tradycji.
Dodatkowo w tych dniach za naszym barem będziecie mogli spotkać Waszego/Naszego ulubionego barmana - Bartka z Bar Concept, który również na tą okazję przygotował coś od siebie. W naszej karcie pojawi się kilka dodatkowych pozycji, specjalnych cocktaili alkoholowych i bezalkoholowych, które będą idealnie pasować zarówno do dań z gęsiną jak i naszych codziennych pozycji z jesiennego menu.
PS. Od razu odpowiadamy: Tak! Na deser możecie się spodziewać Rogala Świętomarcińskiego w naszym wydaniu.
*Nasze jesienne menu a'la carte będzie w tych dniach również dostępne.
Zapraszamy do rezerwacji stolików:
tel. 665 051 300
e-mail kontakt@palacmojecice.pl
Menu
Przystawka
podwędzana pierś z gęsi | burak | czerwona kapusta | dynia | szczaw zajęczy 49zł
Zupa
czernina | śliwka | wiśnia | ziemniak | jabłko 38zł
Główne
noga z gęsi | cykoria | ciecierzyca | serce gęsie | pigwa 92zł
Deser
rogal z białym makiem | bakalie | żurawina 27zł