Święto św. Marcina ma swoje niezwykłe tradycje kulinarne, a w Polsce jednym z symboli tego dnia jest gęś.
Z tej okazji Restauracja 4 Pory zaprasza na wyjątkowe kulinarne przeżycie! Nasz Szef Kuchni przygotował specjalne menu, w którym gęsina gra główną rolę. Możecie liczyć na tradycyjne smaki i starannie dobrane dodatki z nowoczesnym sznytem, które z pewnością zachwycą Wasze podniebienia.
Dodatkowo Patrycja Nawrocka przygotowała dla Was specjalną selekcję win, których aromaty idealnie komponują się z naszymi daniami.
Te wyjątkowe połączenia smakowe będzie można spróbować w formie a'la carte oraz kolacji degustacyjnej z degustacją win.
Zarezerwuj stolik już dziś i przeżyj niezapomniane chwile w towarzystwie rodziny i przyjaciół!
Menu z gęsiną a’la carte 08-11.11.2024
Rezerwacje stolików: tel. 665 051 300 | kontakt@palacmojecice.pl
Kolacja degustacyjna z degustacją win 08-09.11.2024 I godz.19:00 I liczba miejsc ograniczona
Cena menu: 220 zł/os.
Cena degustacji win: 140 zł/os. (opcjonalnie)
Rezerwacje degustacji: tel. 665 051 200 | n.boguszynska@palacmojecice.pl
*Przez wszystkie dni wydarzenia w Restauracji 4 Pory będzie obowiązywać również aktualne jesienne menu.
Menu degustacyjne
terrina z gęsi w cieście francuskim | orzechy laskowe | żurawina | musztarda
consomme gęsie | podwędzana pierś z gęsi | śliwka | enoki
foie gras | pigwa | jabłko | owies
intermezzo
noga z gęsi | dynia | brukselka | cytrusy
pierożki z sercem gęsim | kalarepa | czarny bez | czerwona kapusta
biały mak | marakuja | czekolada | kataifi
Menu a'la carte
terrina z gęsi w cieście francuskim | orzechy laskowe | żurawina | musztarda
consomme gęsie | podwędzana pierś z gęsi | śliwka | enoki
noga z gęsi | dynia | brukselka | cytrusy
biały mak | marakuja | czekolada | kataifi